krafftyoga.hu

Közvetlen környezet

asopron 066Vöröstó a Balatontól északra, a Vázsonyi-medence szélén található egy, a kőkorszak óta lakott területen. Mai jellegét a 18. században betelepült németek alakították ki. Egyike azon ritka magyar műemléki védelmet élvező falvaknak, ahol a település régi, egységes szerkezete napjainkig megmaradt. Az egyutcás falu házainak többsége százötven év körüli, udvaraikat a szántóföldek felé egykor összefüggő pajtasor zárta le, ezek egy része még ma is látható.

A kálváriadombhoz csatlakozó gerincről nagyszerű kilátás nyílik a falura, a Vázsonyi-medencére, a Déli-Bakony nyúlványaira, illetve kicsit magasabbra kapaszkodva megláthatjuk déli irányban a Balatont és a Tihanyi-félszigetet is.DSC08279
Gyalog, biciklivel és autóval egyaránt elérhetünk történelmi emlékhelyeket, turisztikai érdekességeket, de strandot, biopiacot vagy akár a Művészetek Völgyét is.

A Bruderhaus szállás a falu központjában, két egymás felé forduló házban és a hozzájuk kapcsolódó épületekben (nyári konyha, istálló) lett kialakítva.

 

Az udvart az utca felől zöld fakerítés határolja; benne kis fűszernövénykert, a gyerekek számára játszótér és játszóház, virágos-füves pihenőhelyek, a pajta fölött fiatal gyümölcsös található. A házakban 3 önálló apartman van  jól felszerelt konyhákkal, így pihenni vágyó családok és csoportok számára is ideális választás lehet.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:

Cím: 8291 Vöröstó, Fő u. 17-18
Telefon: +36203774166

© 2024 krafftyoga.hu - Minden jog fenntartva.